Susține

Jurnalismul trece printr-o criză profundă, odată cu lumea în care trăim. Presiunea pe redacții din partea celor aflați la putere, dar și interesele economice obscure viciază considerabil procesul editorial, mai ales în țări în care democrațiile sunt fragile, așa cum este și cazul României.

Însă, cu ajutorul tehnologiei, dar și a unui public din ce în ce mai conștient de importanța presei libere într-o democrație, mulți jurnaliști onești, curajoși și cu coloană vertebrală s-au refugiat în redacții independente sau proiecte media de sine stătătoare, adevărate bastioane ale libertății de exprimare.

Ca surse de finanțare îmi propun ca acest proiect să fie structurat în felul următor:

  • Parteneriate cu alte publicații care doresc să preia materialele mele, entități comerciale și asociații non-guvernamentale. Acestea vor fi extrem de puține, alese pe criterii transparente și marcate clar ca advertoriale. Fără finanțări din partea partidelor politice de orice fel, ambasadelor, industriei jocurilor de noroc, a lemnului sau de tutun, ca să enumăr doar cîteva exemple. Această formă de susținere nu va influența în niciun fel procesul editorial din spatele conținutului jurnalistic.
  • Monetizarea canalelor de social media: YouTube, Instagram, TikTok șamd., la care se vor adăuga ocazionalele finanțări din burse și granturi pentru jurnalism.
  • Nu în ultimul rând, donațiile voastre, fără de care acest proiect nu ar putea să existe pe termen lung. Pe măsură ce comunitatea va crește și relația jurnalist-public va deveni una sustenabilă financiar, voi reduce treptat numărul parteneriatelor comerciale, inclusiv cele cu asociații non-guvernamentale și alte publicații.

Constant, aici și pe social media, voi face o dare de seamă pentru sursele de finanțare și scopurile în care am cheltuit banii.

Așadar, dacă apreciați reportajele mele și considerați că e relevant ceea ce fac, puteți susține jurnalismul independent și relatările de la fața locului prin link-urile de mai jos:

🔵 Fă-mi cinste cu o cafea: https://www.buymeacoffee.com/mirceabarbu

🔵 Patreon: https://www.patreon.com/mirceabarbu

🔵 Revolut: @mirceabarbu

🔵 PayPal: @mirceabarbu

Mulțumesc!