Susține

Jurnalismul trece printr-o criză profundă, odată cu lumea în care trăim. Presiunea pe redacții din partea celor aflați la putere, dar și interesele economice obscure viciază considerabil procesul editorial, mai ales în țări în care democrațiile sunt fragile, așa cum este și cazul României.

Însă, cu ajutorul tehnologiei, dar și a unui public din ce în ce mai conștient de importanța presei libere într-o democrație, mulți jurnaliști onești, curajoși și cu coloană vertebrală s-au refugiat în redacții independente sau proiecte media de sine stătătoare, adevărate bastioane ale libertății de exprimare.

Ca surse de finanțare îmi propun ca acest proiect să fie structurat în felul următor:

  • Resurse proprii. Mi-am pus la bătaie o parte din banii câștigați în ultimii doi ani din colaborări cu diferite publicații și echipamentul video primit cu titlu de donație de la cititorii în primele luni de război în Ucraina, un prim semnal de încredere din partea publicului că pot porni pe acest drum.
  • Parteneriate cu alte publicații, entități comerciale și asociații non-guvernamentale. Acestea vor fi extrem de puține, alese pe criterii transparente, în conformitate cu standardele etice din industrie, marcate clar ca advertoriale. Această formă de susținere nu va influența în niciun fel procesul editorial din spatele conținutului jurnalistic. Iar asta e o promisiune!
  • Monetizarea canalelor de social media: YouTube, Instagram, TikTok șamd., la care se vor adăuga ocazionalele finanțări din burse și granturi pentru jurnalism.
  • Nu în ultimul rând, donațiile voastre, fără de care acest proiect nu ar putea să existe pe termen lung. Pe măsură ce comunitatea va crește și relația jurnalist-public va deveni una sustenabilă financiar, voi reduce treptat numărul parteneriatelor comerciale, inclusiv cele cu asociații non-guvernamentale și alte publicații.

Trimestrial voi face o dare de seamă pentru sursele de finanțare și scopurile în care am cheltuit banii.

Așadar, dacă apreciați reportajele mele și considerați că e relevant ceea ce fac, puteți susține jurnalismul independent și relatările de la fața locului prin link-urile de mai jos:

🔵 Fă-mi cinste cu o cafea: https://www.buymeacoffee.com/mirceabarbu

🔵 Patreon: https://www.patreon.com/mirceabarbu

🔵 Revolut: @mirceabarbu

🔵 PayPal: @mirceabarbu

Mulțumesc!